VIVISOL

Positietherapie

Positietherapie middels vibratie feedback technologie is een nieuwe therapievorm ter behandeling van Slaapapneu (OSAS). Deze therapie  is specifiek ontwikkeld voor POSAS oftewel positiegebonden OSAS. De diagnose POSAS wordt gesteld wanneer iemand in rugligging minstens twee maal zoveel apneus heeft als in een andere positie

Positietherapie helpt de patiënt om op de zij of buik te slapen. De patiënt draagt een apparaatje dat de slaappositie registreert. Wanneer de gebruiker zich op de rug draait, zal het apparaatje vibreren. De vibratie neemt stapsgewijs in intensiteit toe tot de patiënt van slaappositie verandert. Hierdoor slaapt de patiënt niet of nauwelijks meer op de rug. Dit zorgt voor een effectieve afname van het aantal apneus. Het is dus belangrijk om vooraf te weten of iemand positie gebonden OSAS heeft. De therapie is namelijk veel minder effectief wanneer de apneus zich in alle slaapposities voordoen.

Het apparaatje registreert verschillende gegevens zoals hoe vaak en hoe lang het gebruikt wordt, hoe lang iemand op de rug slaapt, en hoe snel de patiënt reageert op de vibraties. Zo is het voor de arts eenvoudig te monitoren of de therapie voldoende effectief is. De patiënt kan zelf met de computer het apparaatje uitlezen. 

VIVISOL biedt op het gebied van Positietherapie de NightBalance Sleep Position Trainer en de Night Shift aan. Wilt u op advies van uw arts positietherapie volgen, dan kunt u de NightBalance Sleep Position Trainer of de Night Shift aanschaffen via onze webshop

NightBalance Sleep Position Trainer (SPT)

De Sleep Position Trainer van NightBalance is een klein en licht apparaatje, ongeveer ter grootte van een iPod. Het hulpmiddel is gemakkelijk en comfortabel om de middel te dragen met een elastische band om de middel. Deze wordt boven de buik, onder de borst gedragen en kan zowel boven als onder de nachtkleding geplaatst worden.

De brochure over de Night Balance SPT vindt u hier
 

Night Shift

De Night Shift wordt vooralsnog niet vergoed door zorgverzekeraars. De Night Shift kan aangeschaft worden via onze VIVISOL Webshop. Mocht u om wat voor reden niet tevreden zijn over de Night Shift, dan neemt VIVISOL de Night Shift binnen een maand gewoon weer terug. De gebruiker betaalt dan enkel €35,- voor het gebruik van de Night Shift (exclusief verzendkosten). 

Bekijkt u ook eens onze Night Shift informatiebrochure