VIVISOL

Telemedicine

Telemedicine

Over de hele wereld is er een algemene houding om zieke mensen thuis te behandelen in de omgeving van vrienden en familie. De motivatie ervan is gebaseerd op een poging om de kwaliteit van de patiënt's leven te verbeteren en om kosten te besparen door een korter verblijf in het ziekenhuis.

Telemedicine biedt medici de mogelijkheid om te communiceren met patiënten die ver weg wonen. Vivisol, specialist in het leveren van thuiszorg diensten op het pneumologisch vlak, is nu in staat fysisch-pathologische gegevens over de gewone telefoonlijn te verzenden - van het huis van de patiënt naar de behandelkamer of ziekenhuis.


Vivisol biedt instrumenten aan zoals Oxytel die ontworpen zijn om de voornaamste ademhalingsparameters te meten om deze vervolgens te verzenden naar de medicus. Ze zijn ook bruikbaar om bijvoorbeeld ventilators te testen op correcte werking. Dus zonder de patiënt te bezoeken of de noodzaak de patiënt te verplaatsen, is de medicus vanuit het ziekenhuis of eigen behandelkamer in staat de werkzaamheid van de therapie te controleren.