VIVISOL

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een vorm van hoofdpijn waarbij aanvallen in bepaalde clusters (periodes) voordoen. Met zuurstoftherapie kunt u de de klachten van clusterhoofdpijnaanval onderdrukken. 

Een van de manieren om migraine en clusterhoofdpijn te behandelen is met behulp van zuurstoftherapie. Genezing is niet mogeijk, maar een behandeling kan zorgen voor meer leven in uw dag.

Zuurstoftherapie bij clusterhoofdpijn en migraine

Zuurstoftherapie is een aanvalstherapie waarmee u de klachten van een clusterhoofdpijn kunt onderdrukken. Zodra u een aanval voelt aankomen, inhaleert u via een masker zuivere zuurstof. U ademt zeven tot tien liter zuurstof in één minuut in, gedurende een periode van 10 tot 15 minuten Hoe eerder u dit doet, hoe beter de behandelmethode werkt. De zuurstof  inhaleert u vanuit de zuurstoftank die u ontvangt van VIVISOL.

Hoe loopt het zorgpad tijdens mijn therapie?

U krijgt zuurstoftherapie voorgeschreven door uw (huis)arts. 

Tijdens de installatieafspraak geeft onze Service Operator uitleg over het gebruik van de zuurstoftank. Ook na de installatieafspraak zijn wij er voor u. Wij nemen regelmatig contact op om het gebruik en het verloop van de therapie te bespreken. 

Wat mag u van ons verwachten?

Wij vinden een aantal zaken vanzelfsprekend. Zo werken we nauw samen met uw behandelend arts en gaan daarbij vertrouwelijk om met uw gezondheidsgegevens. We begeleiden u zorgvuldig bij een effectief gebruik het apparaat en stellen hoge eisen aan onze eigen apparatuur. We bieden maximale service: u kunt ons altijd bereiken voor hulp.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via 013-5231022 of zuurstof@vivisol.nl.