VIVISOL

Geschiedenis

VIVISOL: Een spannend avontuur dat nooit eindigt

In 1980 wordt het fundament gelegd voor het bestaan van VIVISOL. Het Italiaanse bedrijf SOL sluit dan een overeenkomst om zuurstof de distribueren naar patiënten in de provincie Toscane. Een paar jaar daarna wordt geëxperimenteerd met vloeibare zuurstof in de thuiszorg. Inmiddels heeft SOL ook vaste voet gekregen in de concentrators-markt. Nu deze tak zich zo voortvarend ontwikkeld, wordt de merknaam VIVISOL in het leven geroepen.

In 1992 opent VIVISOL een kantoor in Nederland. Er wordt goed gekeken naar een geschikte locatie. Uiteindelijk valt het besluit op Tilburg. Voornamelijk omdat dit boven zeeniveau ligt! Het zijn de eerste stappen buiten de Italiaanse landgrenzen. In de jaren die volgen worden ook vestigingen geopend in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, België, Duitsland, Griekenland, Turkije en Engeland.

Tot 1996 lag de focus voornamelijk op de levering van medicinale zuurstof. Vanaf dat moment intensiveert VIVISOL haar marktstrategieën in de homecare branche. Overeenkomsten worden gesloten met vooraanstaande wereldbedrijven in de sectoren van diagnostiek en behandeling van OSAS. VIVISOL brengt verdere verscheidenheid aan in haar activiteiten met betrekking tot het op afstand monitoren van therapie en ontwikkelt 'remote' diagnostiek.

Tot op de dag van vandaag levert VIVISOL een brede verscheidenheid aan respiratoire therapieën. We ondersteunen het ziekenhuis bij de begeleiding van patiënten, leveren apparatuur bij patiënten thuis en zijn innovatief in het ontwikkelen van zorg op afstand.