VIVISOL

Ons Bedrijf

VIVISOL verzorgt verschillende therapieën bij mensen thuis. Het gaat vooral om therapie die de conditie van de longen en luchtwegen behandelt, zoals bij OSAS en COPD. Dat noemen we respiratoire therapieën. Dit doen we inmiddels al meer dan 25 jaar. Doordat we lid zijn van de internationale SOL-groep, kunnen we gebruik maken van een groot kennisnetwerk.

Betrokken, deskundig en ondernemend

VIVISOL is totaalpartner binnen de zorg. Daarbij staat de patient centraal. Dit betekent dat we, naast het leveren van apparatuur en toebehoren, ook zorgdragen voor de begeleiding van patiënten. We hebben consulenten en service operators in dienst, die een grote deskundigheid hebben op het gebied van respiratoire therapieën, evenals onze collega’s van Customer Service en Hospital Support. We leiden onze collega's intern op zodat ze de juiste deskundigheid hebben in hun vakgebied. 

De kennis die we hebben opgebouwd delen we ook met anderen. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens de OSAS-cursus en onze geaccrediteerde symposia Sleepless en Breathless. Deze zijn geschikt voor verpleegkundigen, (huis)artsen en inkopers, die meer verdieping zoeken in hun werkveld. 

Onze bedrijfscultuur

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg en van daaruit bedienen we, met meer dan 300 collega’s, heel Nederland. “Onlangs verhuisde een patiënt naar de binnenlanden van Uganda. Het koste wat moeite, maar uiteindelijk lukte het ons om de apparatuur zelfs daar geleverd te krijgen!”We bevaren zelfs de Waddeneilanden! De Brabantse gemoedelijkheid zit goed verweven in onze bedrijfscultuur. Wat VIVISOL kenmerkt is de menselijke en persoonlijke benadering. Patiënten, ziekenhuizen, leveranciers en zorgverzekeraars benoemen dit als een prettige eigenschap. Het zijn dan ook geen loze woorden als we zeggen dat de patiënt bij ons centraal staat. Van diagnose tot en met therapie; we denken mee met de individuele situatie van iedere patiënt.

Innovatie

We werken dus volgens een sterk patiënt-gericht en inmiddels nadrukkelijk beproefd, geheel eigen concept. Steeds in thuissituaties, rechtstreeks bij de patiënt, en altijd in nauwe samenwerking met ziekenhuizen, zorginstellingen en zorgverzekeraars. 

Door de flexibiliteit die we hebben ingebouwd, kunnen we bijvoorbeeld ziekenhuizen helpen om wachtlijsten voor slaaponderzoeken weg te werken. Voor COPD-patiënten hebben we een innovatieve oplossing die longaanvallen tijdig detecteert en zo een ziekenhuisopname kan voorkomen. En we hebben inmiddels een breed portfolio aan toepassingen voor zorg op afstand.